Home > Praktijk > Unieke Begeleiding

Unieke Begeleiding

Informatie over begeleiding bij hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid en helderziendheid

Unieke begeleiding als je hooggevoelig, hoogbegaafd en/of helderziend bent

Vaak worden ervaringen die je als hooggevoelige, hoogbegaafde en/of helderziende (of welk ‘etiket’ van ‘anders zijn’ dan ook) hebt, gezien als een afwijking of een ziektesymptoom. Hoewel dat soms waar is, is het meestal iets anders: je leeft in een andere vorm van bewustzijn (je manier van waarnemen, opmerken, horen, voelen, etc.) dan de meeste mensen. Ik noem dat het ‘Verenigend Bewustzijn’.

Ik zoek eerst samen met jou uit of je inderdaad in het ‘Verenigend Bewustzijn’ leeft. Daar kom je gemakkelijk en snel achter met een door mij ontwikkelde test. Als dit klopt, dan is het een natuurlijk gegeven: je bent er mee geboren en er is niks vreemds of afwijkends aan. Het is dan zeker geen ‘ziekte’ of ‘afwijking’.

Net zoals in andere Bewustzijnsvormen, is ook ieder die in het ‘Verenigend Bewustzijn’ leeft uniek. Je hebt je eigen bijzondere mogelijkheden, gaven, en manieren om waar te nemen. Maar je hebt ook aspecten die je ‘zwakke kanten’ kan noemen.

Als je in het ‘Verenigend Bewustzijn’ leeft, is vaak één van de grootste valkuilen de maatschappij; dus alle andere mensen, die jouw ervaringen niet kunnen plaatsen of aanzien voor psychische aandoeningen. De verleiding kan dan erg groot worden om de maatschappij de schuld te geven, ook omdat je zelf niet meer weet wat je nog kan doen. Je werk, gezin, inkomen e.d. kunnen daar erg onder lijden. Ik ga samen met jou de uitdaging aan om voor jezelf een maatschappelijk aanvaarde positie te creëren, die ook recht doet aan jouw eigen zijn. Hebben we die uitdaging eenmaal gevonden, dan begeleid ik je op je pad, tot je zoveel zelfvertrouwen hebt opgebouwd dat je op eigen kracht verder kan.

Als je in het ‘Verenigend Bewustzijn’ leeft, is het mogelijk dat je over een groot spiritueel potentieel beschikt. Goed begrepen en gebruikt kan je daarmee grootse dingen doen, voor jezelf en voor andere mensen. Maar als deze ervaringen door jou of anderen niet begrepen of verkeerd geïnterpreteerd worden, vormen ze vaak een belemmering voor een normaal leven. Je kan de neiging krijgen je terug te trekken, of je zoekt juist de confrontatie. Je bent dan niet gelukkig. Ik zoek samen met jou uit welke potentiële mogelijkheden je precies hebt en hoe je daarmee een goede en geaccepteerde plek in de maatschappij kan krijgen, waarmee je geld kan verdienen en vooral ook zelf gelukkig mee bent.

Wil je meer weten over deze vorm van begeleiding, of een afspraak maken voor een kennismaking? Bel dan naar de Cobos Praktijk: 074-2509520, of mail naar krijnkoetsveld@gmail.com

Terug naar de homepage van de praktijk >>