Home > Praktijk > Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Informatie over kosten en vergoedingen van de Cobos praktijk

Inleiding

De Cobos Praktijk is meerdere jaren erkend geweest door de zorgverzekeringen. Toen bleek dat hun eisen mij steeds meer verplichtten me regulier te scholen en ook zo te werken, heb ik bewust gekozen om deze erkenning op te zeggen. Mijn motivatie heb ik beschreven in dit artikel.

Vergoedingen

Ik heb dan ook geen contracten met de zorgverzekeringen. De consulten worden meestal niet vergoed, maar er zijn uitzonderingen. Op deze site kan je bekijken of jouw verzekering de kosten wel of niet vergoed. Als de kosten niet vergoed worden, kan de kosten vaak wel opvoeren als aftrekpost bij de Inkomstenbelasting.

De kosten

De kosten van een consult zijn:

  • Eerste inventarisatie:  € 90,- (Ongeacht de duur. Reken op ongeveer anderhalf uur)
  • Vervolgconsulten: € 60,- per uur. (De tijd wordt op een kwartier afgerond).
  • Telefonische consulten: als onderdeel van de behandeling: € 60,- per uur. (De tijd wordt op 5 min. afgerond).

Afzeggen of wijzigen van een afspraak

Een afspraak kan kosteloos worden afgezegd of verplaatst, mits dat tenminste 24 uur voor de afspraak wordt doorgegeven via krijnkoetsveld@gmail.com of tel.nr. 074-2509520. Bij annulering binnen deze termijn wordt een consult van één uur in rekening gebracht.

Als je ver van de Cobos praktijk woont

In principe kom je per keer voor één consult met een behandeling met één werkwijze. Maar als je ver van mijn praktijk woont, kan het handiger zijn om een afspraak te maken voor twee of meer behandelingen op aansluitende dagen. Dan worden er meerdere losse consulten in rekening gebracht. Neem even contact op voor overleg over de data en overnachtingsmogelijkheden: tel.: 074-2509520, of per mail.  

Meestal is het in de eindfase van een behandeling niet langer nodig om regelmatig naar de praktijk te komen. Dan kan worden volstaan met consulten via telefoon en/of Skype of FaceTime.

Terug naar de homepage van de praktijk >>