Home > Activiteiten > Ervaringen van deelnemers

Ervaringen van deelnemers

Deze pagina bevat ervaringen van deelnemers aan de workshops van Cobos. Klik op een workshopnaam voor meer informatie:

'Henoch's coderingen voor het Watermantijdperk' (augustus 2009)

"Ik ging naar iemand die per ongeluk haar hond heeft aangereden. De hond zat onder de morfine, omdat ze niet mag lopen door bekkenfracturen. Ik raadde aan dat af te bouwen, zodat de hond weer in contact met haar ziel zou komen, om te vechten en om te zien of verzorgen zinvol is voor beide partijen.

Ik zou die dag Reiki 1 inwijden geven, samen met de Antahkarana. Ik had al verteld dat symbolen nu eigenlijk niet meer nodig zijn en we beter over groei in bewustzijn konden praten.Deze dag wilde mijn schedel in het centrum van de vortex staan. Ik zag hem in vrouwelijke energie veranderen en zelfs mijn zus merkte op dat de schedel zachter en transparanter werd. De Shekinah energie was dus duidelijk aanwezig.

De vier inwijdingen van Reiki 1 gingen zo snel, dat de ochtend binnen 3 uur afgesloten kon worden. Toen realiseerde ik mijn beperking dat Reiki 2 pas over 3 maanden gegeven kon worden. We gingen eerst lekker buiten in de natuur lunchen, om goed te aarden en dan door naar middag om ook Reiki 2 te doen. Ik heb eerst de chakra’s geopend en toen De Antahkarana gedaan met Shekinah erbij. Toen had ik het gevoel te moeten tekenen. Het werd een hart, dat ik kon vertalen in “een hart op zoektocht”.Ik tekende verder en toen ik goed keek, zag ik in het grote hart een man en vrouw. Man en vrouw die samenvloeien en een nieuw hart met eenheidsbewustzijn is geboren. De cirkel is rond.

Hierna deden we Reiki 2. We gingen door beperkingen van ideeën en vaste regels heen en we waren precies op de afgesproken tijd klaar. Het mooie was ook dat we de hond de hele dag bij ons hadden en ze de hele dag vredig lag. Hij heeft geen morfine meer gehad en ook geen pijn meer aangegeven.

Ik wordt me de ene na de andere beperking bewust. Gisteren kwam er iemand bij mij in de praktijk en door de dingen die hij vertelde, werd ik me twee beperkingen bewust en kan er gelijk doorheen zakken, zoals jij het zo mooi zegt. De eerste is dat eindelijk het kwartje is gevallen dat geschreven woord ook ‘beelden’ en dus ‘vormen’ zijn. Met visualiseren liep ik namelijk altijd vast.
Alle intenties van de laatste twee jaar die ik in geschreven beelden heb gegoten, zijn uitgekomen. Allemaal op gebied van geest en groei van bewustzijn. Nu begrijp ik hoe ik wensen al moet leven, want het schrijven en herlezen en het hardop verwoorden geeft zo’n blij gevoel. Dus heb ik nu een gebed van dankbaarheid geschreven, in de zin dat mijn bloeiende praktijk in coaching, healing, reading, bewustwording en groei er al is.

Verder kreeg ik vorige week heel sterk door dat het nu voor iedereen tijd is voor OVERGAVE. Ik heb wel de intentie voor mezelf gehad dat ik me overgeef aan de universele wet van de kosmische orde, maar ik had het gevoel al met deze intentie klaar te zijn. Ik was mij niet bewust van wat overgave nu eigenlijk is.Nu wel. Ik ben overtuigd dat dat doorwerkt op alle vlakken, zodat ik 100% ontvang.

Ik ervaar nu helemaal de nieuwe energie. Het leek gisteren dan ook weer rollercoaster van enthousiasme en inzichten. Het gaat dus heel snel. Ik ben erg dankbaar voor wat er allemaal weer verschuift.

Inmiddels bleek bij een röntgenonderzoek dat het bekken van de hond weer in goede positie ligt. Bovendien vond de arts de hond in uitstekende lichamelijke en mentale conditie. Hij was helemaal verbaasd."

(L. uit H.)

Cursus 'het verwezenlijken ven je essentie' (januari 2009)

"Ik heb gisteren de CD van de workshop van gekregen; heb ze vandaag nog beluisterd en ik moet zeggen: Wow! Wat fantastisch om weer in hetzelfde gevoel te komen en het licht vanuit mijn hart te voelen stromen en het ook te 'zien'.

Ik heb deze workshop als mooiste en ook ingrijpendste ervaren; en helemaal niet als zwaar.

Ik voel dat er wezenlijk iets in mezelf is veranderd. Alsof ik een zware last (zoals ik het leven altijd heb ervaren) heb losgelaten, het voelt veel lichter.

En natuurlijk komen er steeds oude zaken weer aankloppen; ik kan tegen mezelf zeggen dat ik niet meer hoef te vechten met mezelf en anderen en dat maakt het lichter.

Het is heel gek, maar het lijkt soms net alsof ik soms door iemand heen kan kijken, al wetend wat hij gaat zeggen of doen. En dan gebeurt dat vaak ook nog zo… Gek hè.

In mijn relatie is ook wezenlijk iets veranderd. Toen ik terugkwam van de workshop was mijn man meer dan blij mij weer te zien. Hij had me toch erg gemist. Ik heb het gevoel dat er ook bij hem iets gebeurd is door de workshop. Zowel naar mijn man als naar onze zoon is de zware druk, die ik altijd heb ervaren, verdwenen. Ik hoef niet meer zo erg mijn best te doen en dat voelt lekker."

(J. uit V.)

De energie uit het galactisch centrum (december 2007)

"... Sindsdien is het proces verder gegaan. Ik beleef ook dat de energie waarin we nu leven geen naam meer heeft. Deze energie is altijd aanwezig. Dat geldt natuurlijk voor alle energieën. Maar dit is anders. Het is niet een energie die je oproept, uitnodigt, maar een energie die altijd in me en om me is. Ik hoef me er alleen maar bewust van te zijn. Ik hoef me niet op deze energie te concentreren. Het is niet meer: in de energie gaan en er weer uitvallen. Zodra ik me van deze energie bewust ben, ben ik in de staat van meditatie. Maar dan anders, omdat ik ook heel gewoon aanwezig ben in de materiële wereld.

Ik kan me nog herinneren dat ik me een jaar geleden in een moeilijk gesprek op de Maria Magdalena energie concentreerde. Dat werkte zeker. Maar dat hoeft nu niet meer. De energieën die nodig zijn, zijn altijd als vanzelf aanwezig.

Ook is het nog sterker geworden dat ik vanzelf de goede dingen zie. De dingen die ik nodig heb. Ik hoef niet meer alles in de gaten te houden. Geen dingen meer met elkaar te vergelijken. Niets meer uit te zoeken. Alleen hetgeen ik nodig heb, komt op mijn pad. Dat is heerlijk en gaat vanzelf. Ik hoef dus ook nooit meer bang te zijn om iets te missen. Of om op de verkeerde plek te zijn.

Een voor mij heel prettig gevolg is ook dat ik geen last meer heb van storende muziek. Of van energieën die me naar beneden trekken. Ik kan de dag makkelijk doorbrengen in gezelschappen waarvan ik eerst ziek thuis kwam. Of in een grote hal met keiharde rockmuziek. Niet dat het mijn favoriete bezigheid is, maar soms kom je in dat soort situaties.

Nu ik dit opschrijf, besef ik dat ik niet meer kwetsbaar ben. Dankzij deze energie. Niet op de manier waarbij je een wit ei of zoiets om je heen moet zetten. Dat heeft bij mij nooit goed gewerkt. Maar gewoon vanzelf. Ik kan gewoon helemaal mezelf zijn. En toch volledig in verbinding met anderen en mijn omgeving. Zelfs wanneer dat iets is dat me vroeger niet aangestaan zou hebben. Ook naar al deze dingen toe heb ik een volledige acceptatie. Een volledig Eén Zijn. Wauw!"

(I.H. uit B.)

Workshop Shekinah (januari 2008)

"Er zijn sinds de workshop amper drie dagen verstreken en er is alweer zoveel gebeurd....

Wat me heel erg opviel is dat ik me zo anders voel maar tegelijk ook zo puur mezelf.

Ik kan emoties, gedachtes, gevoelens ervaren, maar voel zo duidelijk dat ik ze niet ben. Anders zou ik ze van top tot teen kunnen voelen maar ben ze nu gewoon niet, zo’n grappige gewaarwording. Voel me daardoor heel stil, in diepe rust. Ook al zou een week als deze, met verjaardag, familie, visite, lessen geven, organiseren etc. voor mij stressvol zijn. Nu niet, voel me in het Nu en in alle rust, geweldig!

Wat ik ook grappig vind om te ervaren is dat je tegelijk de uitersten kan gewaarworden, waarna ze direct samengaan en één zijn.

Ook de richting op mijn pad is veel duidelijker, zodat ik me beter kan focussen en koers kan bepalen zonder energie te verspillen. Heb alweer de nodige beelden mogen ontvangen, genoeg werk te doen dus!! Deze beelden zijn ook erg zuiver, ze komen wel via mij maar er zit weinig van mijzelf aan vast. Niet zoals voorheen toen het meer diende als een verwerking van mijn proces."

(A.S. uit T.)

Cursus 'Het verwezenlijken van je essentie' (juli 2008)

"Het is zo bijzonder deze dagen. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het hier heel hard geregend. En 's ochtends glinsterde alles van het vocht in de stralende zon, alsof de aarde opnieuw geboren was. Ik heb het gevoel dat de aarde en wij met haar door een heel bijzondere periode heen gaan, een schoonwassing, een nieuw geboren worden.

Langzaam komen de woorden, ankert hetgeen tijdens de workshop gebeurd is zich in begrip, in een feilloos weten. Nu begrijp ik pas echt de woorden: “In den beginne was het woord en het woord was bij God”. Wij scheppen alles zelf, door ons bewustzijn. Nu begrijp ik echt waarom dat wat je aandacht geeft, groeit. Je zou ook kunnen zeggen: wat je aandacht geeft is. Door onze aandacht, door ons bewustzijn, scheppen wij de wereld. De wereld is zoals wij hem scheppen en geschapen hebben.

Nu begrijp ik waarom de dingen die mensen ervaren waar zijn.

Als wij een goede workshop hebben, hebben we dit zelf geschapen, door ons bewust zijn. Nu zie ik wat jij in al die workshops doet: je laat de schepping van de groep en van iedereen zijn, door hem betekenis te geven. Wij geven betekenis aan onze wereld en daardoor scheppen we hem.

Als ik zeg dat ik verlicht ben, ben ik dat. Als ik zeg dat het een verzinsel was, is het een verzinsel. Nu begrijp ik pas echt waarom we God zijn, waarom ik God ben. God bestaat niet buiten ons, niet buiten mij. Omdat wij zelf de scheppers zijn van het heelal, één groot organisch, kloppend bewustzijn. Er is niets boven ons, er is niets buiten ons. Wij evolueren als één geheel. Daarom is bijvoorbeeld voor mij een deva op een andere plaats in de kamer zijn dan voor jou. Het is allebei waar. Het is de plaats waar wij ons bewustzijn op richten. En daarom is het waar. Want het bestaat omdat wij het scheppen, er aandacht aan geven, het laten zijn, het toestaan te zijn.

Nu begrijp ik waarom dingen die mensen ervaren, waar zijn. Omdat ze ze zelf scheppen en ze daarmee geboren zijn - in de wereld gezet. Daarom is iedereen verantwoordelijk voor zichzelf, want iedereen is verantwoordelijk voor zijn schepping en schept de werkelijkheid in de totaliteit. Dat is channelen. Channelen is niets anders dan je bewustzijn richten op een energie en deze scheppen door hem het woord te geven, uit te spreken."

(I.H. uit B)

"Na de workshop heb ik één keer meegemaakt dat de situatie thuis me erg veel stress bezorgde, maar ik kon al snel de kern zien, like an eagle, en er vervolgens naast gaan staan en het omarmen. Ik heb het gevoel dat ik steeds met een gelukzalige glimlach loop, want zo voel ik me. Het is werkelijk fantastisch wat er met me gebeurd is tijdens de workshop; met name de liefdesenergie die ik mocht ontvangen van de godin tijdens de meditatie naar de grot. Ik word af en toe nog steeds overweldigd door een golf liefde. Het accepteren van mezelf en van mijn gezin, mijn levensopdracht, geeft me zoveel positiviteit, heerlijk."

(M.W. uit N.)

Ervaringen met Shekinah tijdens behandelingen

"Vorige week was ik bijna klaar met een massage toen ik spontaan mijn handen op de ogen/gezicht van degene die ik behandelde. Deze persoon ziet tijdens energie-behandelingen wel eens vaker een zonnebloem met een bruin hart.

Maar direct toen ik mijn handen oplegde en in gedachten zei: 'IK BEN', zei zij:
'Oh, ik zie zo’n mooie zonnebloem - alleen niet met een bruin hart maar met een helder blauw/paars licht, met daarom heen een heel mooi gouden licht.'

Ze was helemaal verrukt en ik niet minder, want violet is ook de kleur die ik zelf heel vaak zie.

De massage die ik vandaag deed, was ook al zo mooi. Ik masseerde een diepgelovige spirituele vrouw. Zij is iemand die er niet veel over praat.

Na afloop van de massage kwam de naam Maria Magdalena ter sprake.(toeval?)

Ze vertelde dat ze Maria Magdalena tijdens de massage bij zich haar had gevoeld en ze vertelde ook dat ze moest denken aan de lijkwade van Turijn, en dat op bepaalde momenten deze energie sterker werd en dat het zo veilig en liefdevol voelde. Ze zei dat het leek net of wij één waren.

Toen ik haar vertelde op welke plekken van haar lichaam ik “IK BEN” zei en haar de onbenoembare energie stuurde, zei ze dat dit exact de momenten waren dat het bij haar versterkte.

Wauw, wat een bevestiging! Voor ons allebei een Godinnencadeau.

In beide gevallen had ik niet van te voren gesproken over Shekinah en de Workshop."

(C.v.K uit L.)

"Hallo Krijn,

Vanmorgen mailde ik je over de cliënte die draaierig was geweest na behandeling met de nieuwe energie. Vanavond kwam ze bij me aan de deur om te vertellen dat ze zich realiseerde dat ze zich nog nooit zo goed had gevoeld als na de twee dagen van wat draaierigheid. Ze had zich er ook aan overgegeven, wel veel water gedronken.

Ik keek ook inderdaad in een paar heel heldere kijkers van ogen.

En dan te bedenken dat ze zwaar psychotisch is geweest..."

(A.v.d.M. uit G.)

Workshop 7 Poorten van Bewustzijn (oktober 2007)

"Deze week heb ik met een vriendin twee heling sessie op afstand uitgewisseld. En is duidelijk iets veranderd met voordat we de workshop deden. Er is iets nieuws... de sessies waren opvallend krachtig, en het ging op een andere manier dan vroeger. We ervaarden beide een enorme uitbreiding van ons bewustzijn… Het is moeilijk om goed te omschrijven hoe het voelt, net alsof je stap voor stap in steeds diepere lagen van bewustzijn 'valt', totdat er alleen nog totale stilte en eenheid is..."

(V.R. uit H.)

"Gisteren hield ik een meditatie avond. Er waren vier mensen. De meditatie liep uit op een channeling. Het was bijzonder krachtig en ik hoorde mijzelf ineens de energie van de Godin aanroepen… wauw…  We gronden het in de Aarde. De groep stond compleet versteld over de kracht van de energie.
Eén van de deelnemers stuurde me later een e-mail, waarin hij vertelde wat hij zich bij thuiskomst van de meditatie herinnerde. Toen we de energie van de Godin grondden, bevond hij zich in een woestijn. Hij hoorde dat ik zei dat de Aarde de energie van de Godin juist nu hard nodig heeft. Toen zag hij hoe in de woestijn bloemen, planten en bomen begonnen te groeien, hoe vlinders begonnen rond te vliegen, enz. De hele woestijn kwam tot leven. Hij bedankte me uit de grond van zijn hart voor deze meditatie."

(V.R. uit H.)